موزیکستان

کد بستن راست کلیک

ابزار وبمستر

banner ads

 

 

 

 

نام : سیاوش صحنه

نام اصلی : سیاوش شمس قهفرّخی

متولّد : ۶ بهمن ۱۳۴۱ در فرّخ شهر چهارمحال و بختیاری

وفات : در قید حیات

ملیّت : ایرانی

حوزه فعّالیّت : خواننده، ترانه ساز، آهنگساز و تهیّه کننده موسیقی

سبک : پاپ و آراندبی

 

 

 

سیاوش با نام اصلی سیاوش شمس قهفرّخی زاده ۶ بهمن سال ۱۳۴۱ در شهر فرّخ شهر با نام هنری سیاوش صحنه؛ ترانه‌سرا، خواننده، آهنگساز و تهیّه‌کننده موسیقی ایرانی، آمریکایی است.

 

 --»خانواده«-- 


پدرش ابراهیم شمس قهفرّخی، از اهالی فرّخ شهر در چهار محال و بختیاری و مادرش خدیجه دهقان اهل ۳۰۰ دستگاه صنایع فولاد در خوزستان هستند.

 

خانوادۀ سیاوش در آمریکا رستورانی را اداره می کنند و سیاوش کاری بـه این رستوران ندارد ولی برای خوردن غذا خیلی بـه آنجا میرود.

سیاوش دارای برادر بزرگتری بـه نام سیامک هست.

 

 --»تحصیلات«-- 

 

او تا سنّ پنج سالگی در در محلّه امانیه اهواز زندگی کرد و بعد از آن به همراه خانواده‌اش به تهران رفت و در منطقۀ سید خندان ساکن شدند و تحصیلات ابتدایی را در دبستانی بـه نام بحجت مژدهی گذراند.

سیاوش پس از پایان تحصیلات ابتدایی و در سنّ ۱۳ سالگی به همراه برادر بزرگترش سیامک، به ایالت کالیفرنیا در آمریکا رفته و در سن دیگو ساکن شدند.

سیاوش دوران راهنمایی را در آمریکا گذراند و پس از پایان دبیرستان وارد دانشگاه کالیفرنیا شده و در رشته موسیقی و کامپیوتر به تحصیل پرداخت.

  

--»علاقه به خوانندگی«-- 


سیاوش از همان دوران کودکی علاقه زیادی به خوانندگی داشت و وقتی کـه فامیل دورهم درمهمانی جمع می‌شدند سیاوش میخواند.

ولی نکتۀ جالب این هست، مواقعی که سیاوش می‌خواند باید چراغ ها را حتماً خاموش می‌کردند چون او خجالت میکشید!

  

--»خانواده«-- 

 

وی در سال ۲۰۰۳ با کارولین کولی (به انگلیسی: Caroline Cooley) که مدیر برنامه‌هایش بود و حدود بیست سال با هم دوست بودند، ازدواج کرد.

آنها دو پسر به نام‌های نوآ یوهان شمس (به انگلیسی: Noah johan Shams) و راکو سایرس شمس (به انگلیسی: Rocco Cyrus Shams) را به ترتیب در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ به فرزندخواندگی پذیرفتند و در حال حاضر در شهر لس‌آنجلس اقامت دارند.

 

--»شروع فعّالیّت هنری«-- 


سیاوش در سال ۱۹۸۵ با نخستین آلبومش به نام «همسایه‌ها» کاری از فرّخ آهی و با همکاری دوست دوران مدرسه علیرضا امیرقاسمی به دنیای گستردهٔ موسیقی پا گذاشت.

فروش بالای ۵۰۰٬۰۰۰ کپی با توّجه به جمعیّت ایرانیان خارج از ایران در آن زمان، یک موفّقیّت مثال زدنی بود و به عنوان پرفروش ترین آلبوم ایرانیان مهاجر شناخته شد. البته خود او معتقد است که آلبوم دوّمش (صحنه) پر فروش تر بوده‌ است.

اشعار این آلبوم از لیلا کسری (هدیه) بود، از آهنگ‌های معروف این آلبوم می‌توان به «دختر ایرونی» و «نگو کیه» اشاره کرد.

سیاوش پس از هفت سال در سال ۱۹۹۲ آلبوم «صحنه» را روانهٔ بازار کرد و تحوّلی نو در موسیقی ایرانی ایجاد کرد، بیشتر شعرها و آهنگ‌های این آلبوم کار خود او بود و بعد از آن بود که به عنوان یک آهنگ‌ساز نیز مطرح شد.

سیاوش از این آلبوم به بعد به «سیاوش صحنه» معروف شد و هنوز هم برخی او را به این نام می‌شناسند، از آهنگ‌های مشهور این آلبوم می‌توان به «صحنه»، «چیکه چیکه» و «یواش‌ یواش» اشاره کرد.

در سال ۱۹۹۴ سیاوش آلبوم «پدر» را ارائه کرد. در آهنگ «تو» از این آلبوم صدای ضرب ایرانی با موسیقی تکنو همراه شد، از آهنگ‌های مشهور این آلبوم می‌توان به «پدر»، «تو» و آهنگ به یاد ماندنی «دختر چوپون» اشاره کرد. در آهنگ «تو» ضرب ایرانی و موسیقی تکنو با هم ترکیب شده‌ است.

وی پس از آن در سال ۱۹۹۵ آلبومی تحت عنوان «دیدار» معرفی کرد که با استقبال زیادی نیز روبه‌رو شد. از آهنگ‌های معروف این آلبوم می‌توان به «مریم» و «قصر یخی» اشاره کرد.

سیاوش در سال ۱۹۹۷ آلبوم فریاد را روانهٔ بازار کرد. او با این آلبوم ارتباط عاطفی نزدیکتری داشت چون سرودن ترانه‌ها و تهیّه آلبوم را خود بر عهده داشت.

آلبوم «فریاد» سیاوش را در سطح جهانی مطرح کرد و به صدر جداول یورو دنس و پاپ لاتین برد.

آلبوم فریاد با فروش ۳۵ هزار کپی در سه ماه نخست رکورد کل بازار و فروشگاه‌ها را شکست، در این آلبوم ترانه «برو دیگه دوست ندارم» با شعری زنده و ریتمی تند بسیار محبوب شد.

پس از آن سیاوش آهنگ «Historia de Amour" از همین آلبوم را که به زبان اسپانیایی بود در ایستگاه رادیویی مکزیک اجراء کرد و آهنگ «Grace» که به زبان انگلیسی بود به همین اندازه موفق بود.

در سال ۲۰۰۲ میلادی آلبوم «صدا» وارد بازار شد. این اوّلین آلبومی بود که توسط یک شرکت خارجی پخش می‌شد.

این آلبوم دارای آهنگ‌های اسپانیایی، انگلیسی، یونانی و فارسی بود، از آهنگ‌های معروف این آلبوم هم به «هدیهٔ ایرون» و «تاج طلا» می‌توان اشاره کرد.

در ۲۵ آوریل سال ۲۰۰۹ آلبوم سیاوش به نام هفت وارد بازار شد. از آهنگ‌های مطرح این آلبوم که با استقبال بیشتری روبرو شد می‌توان به دیدار و بی تو اشاره کرد.

سیاوش با سبک، ظاهر، رقص و نحوه خواندن ویژه‌ای که داشته بر تمام نسل هنرمندان پاپ و آراندبی تأثیر گذاشته‌ است.

سیاوش با کمک مدیر برنامه‌های خود، کارولین، شرکت موسیقی ورد میوزیک رکوردز (به انگلیسی: The world music records) را ایجاد کرد و آلبوم‌های صدا و هفت را از طریق این شرکت به بازار عرضه کرد.

او در سال ۲۰۰۳ استودیویی را در لس‌آنجلس خریداری کرد و هم‌اکنون یکی از تهیّه‌ کنندگان لس‌آنجلس است.

 

--»محبوبیّت«-- 

 

سیاوش با ترانه هایی همچون: برقص، دختر چوپون، دوست ندارم و … به شهرت رسید و جای خود را در میان هنر دوستان ایرانی و حتّی خارجی باز کرد، صدا و سبک سیاوش شمس همانند شادمهر عقیلی اسـت و از نظر چهره هم این دو خواننده محبوب شباهت های زیادی باهم دارند.

 

سیاوش بسیار پر طرفدار هست، سیاوش مدّتی اسـت کـه سبک و استایل موسیقی های خود را تغییر داده کـه بیشتر علاقه مندان راضی بـه این نیستند و هم چنان دوست دارند تا وی بـه همان سبک قدیم خود بخواند.

 

--»علایق شخصی«-- 

 

سیاوش دارای هیکلی درشت و پوستی برنزه هست.
سیاوش قبلاً اکثراً مو های نسبتاً صاف و بلندی داشت کـه مدّتی اسـت کـه دیگر مو های خود را کوتاه نگه می دارد.
از بین غذاها ازخورشت بادمجان و عدس پلو با کشمش و غذا های دریایی خوشش می‌آید و از گوشت قرمز و گوشت ریش ریش شده خوشش نمی‌آید، «سیاوش بسیار شکمو هست!»
سیاوش در میان شعرا بـه سهراب سپهری علاقۀ شدیدی دارد.
سیاوش بـه اپرا علاقۀ زیادی دارد، لوچیانو فابوراتی یکی از اپریست هاي محبوب سیاوش هست.
گروه راک باصدای «فردی مرکوری»، کروه کویین، استیبی واندر، سلن دیون و هم چنین استاد بنان و داریوش و مرضیه از خوانندگان مورد علاقۀ سیاوش هستند.
بازیگران مورد علاقۀ او، رابرت دنیرو و بهروز وثوقی هستند.
سیاوش همیشه ازخواننده های کوچه بازار (مردمی) مثل علی نظری بـه نیکی یاد می‌کند و همواره عقیده دارد کـه قدیمی ها را نباید فراموش کرد.
 

--»هم اینک«-- 

 

در حال حاضر سیاوش در شهر لس‌آنجلس اقامت دارد و در استودیویی که تأسیس کرده مشغول به کار تهیّه کنندگی موسیقی است.

  

--»توجّه«--

 

این آرشیو به همّت عوامل سایت موزیکستان و با زحمات بی بدیل مدیریت سایت تهیّه و برای دانلود خدمت شما عزیزان عرضه گردیده از کپی برداری بدون ذکر منبع جداً خودداری فرمایید. 

دیدگاه ارسال شده است

نمایش / مخفی کردن دیدگاه ها