نام : مسعود درویش
نام اصلی : مسعود درویش
متولّد : ۱۷ فروردین ۱۳۳۷ در گیلان، رشت
وفات : در قید حیات
ملیّت : ایرانی
حوزه فعّالیّت : خواننده و آهنگ ساز
سبک : پاپ ایرانی و سنّتی
مسعود درویش، خواننده پاپ و سنّتی محبوب ایران، متولّد ۱۷ فروردین ۱۳۳۷ در استان گیلان، رشت است.
--»درباره او«--
مسعود درویش خوانندگی را دیر آغاز کرد امّا در همین زمان اندک تعداد چند آلبوم و چندین ترک از او به بازار آمده است و صدای خاصّ و دلنشین او طرفدارن زیادی را مجذوب این خواننده کرده است.
وی به زبان های مختلف از جمله فارسی، گیلکی و ترکی آهنگ اجراء کرده است.
--»علاقه به خوانندگی«--
وقتی ۵ ساله بود، با آهنگ های زیبای خانم پوران، بنان و آثار قاسم جبلی به وجد می آمد و زیر لب می خواند.
از همان سالها از دبستان و بعد دبیرستان خواندن را شروع کرد، بطوریکه در اردوی رامسر نفر اوّل شد و در کاخ جوانان با گروه موزیک خود برنامه اجراء می کرد.
پدر و مادرش همیشه مخالف خواندن او بودند، ولی مسعود ضمن تحصیل هیچگاه از خواندن دست نکشید.
با پیش آمدن انقلاب، همه فعّالیّت ها در زمینه موزیک مدرن و بقولی پاپ ممنوع شد، آنروزها موزیک در سرود خلاصه شده بود و مختصّ افرادی بود که کارهای انقلابی می ساختند.
--»شغل معلّمی«--
او در اوایل انقلاب در ایران معلّم بود، به روستاهای گیلان می رفت، می کوشید با تدریس سرگرم شود، در آن شرایط با حقوق اندک و محدودیّت های همه جانبه، حال و روز خوشی نداشت.
بجز دو سه خواننده در آن دوران، کسی امکان فعّالیّت نداشت، آن چند نفر هم کارشان خواندن سرودهای انقلابی بود.
با عوض شدن سبک موسیقی در طی آن روزها، موسیقی سنّتی ایران با وجود سرمایه های غنی و ارزشمند شعری و بهره از دستگاه های متفاوت: ۷ دستگاه، ۴۶۰ گوشه و ۵ آواز، به می رفت که فراموش شود مانند کارهایی که روح الله خالقی، جواد معروفی، مرتضی محبوبی، حبیب الله خان بدیعی و استاد حسن صبا و بنان آغاز کردند و موسیقی سنّتی ایران با هم آمیختگی با پیانو و کلارینت و ویلن به شیوه های متفاوت و دلنشین و جذاب به شنونده انتقال می دادند!
--»مهاجرت«--
درویش حدود ۱۰ سال در ایران بعد از انقلاب زندگی کرد و در نهایت در سال ۱۹۸۸ تصمیم به جدایی از وطن گرفت.
با دلتنگی و اندوه سرزمین خود را ترک کرد و راهی آمریکا شد و با سرنوشت تازه ای روبرو گشت.
--»نظر او در مورد موسیقی«--
او معتقد است هر سازی و یا هر آلت موسیقی، بدون یک صدای دلنشین کامل نیست، گاه بعضی صداها حتّی بدون ساز خود از هارمونی و ریتم دلنشین و فوق العاده ای برخوردارند.
از جمله خوانندگانی که او عاشقش صدایش است می توان به سیّد جواد ذبیحی اشاره کرد.
--»دوری از هنر«--
وی بعد از مهاجرت به آمریکا جذب بازار کار شد، مدّتی کوتاه برای یکی از شرکت های بزرگ کار می کرد و بعد شرکت خودش را دایر کرد.
ادامه تحصیل، مشغله فراوان و مسئولیت های کاری، نبود امکانات لازم و فضای دلخواه موسیقی و فاصله ایرانیان ساکن در شرق آمریکا علّتی شد تا چند صباحی از موسیقی دور بماند.
--»شروع دوباره«--
مسعود دوباره کم کم تجربیات خودش را شروع کرد، یکی دو روز در هفته به تمرین روی آورد.
دوستی داشت که فوق لیسانس معماری بود و مشوق او در خواندن بود، او مانند یک مربّی و الگو برای مسعود بود، متاسفانه ۱۵ ژانویه ۲۰۰۸ جلوی چشمانش در دفترش سکته کرد و رفت و او بشدّت ناراحت و اندوهگین شد، ولی بخاطر تشویق او در همان سال بطور جدّی، دنبال خوانندگی را گرفت و با تماس با استاد محمّد حیدری اوّلین آلبوم خود را بنام «غزل طراوت» تهیّه کرده و در سال ۲۰۰۹ به بازار داد.
دیگر تصمیم خود را گرفته بود، در سال ۲۰۱۱ آلبوم بذار عاشقت باشم و در سال ۲۰۱۲ آلبوم تو رو دوست دارم و در طی ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ تک آهنگ هایی به بازار داد تا امسال آلبوم کامل عاشق تنها را تقدیم دوستدارانش می کند.
مسعود می گوید: اینک بروی مسیری افتاده ام که توقّف ندارد چون آلبوم پنجم را هم با ۸ ترانه و آهنگ آماده کرده ام که بزودی به بازار می آید، باید در نظر داشته باشید که خوانندگی همانند دوی ماراتون است.
--»دیدگاه او در رابطه با سبک ها«--
او در مورد نوع سبک هنری می گوید: من تحت تأثیر همه شیوه ها هستم، پاپ سنّتی می خوانم، پاپ سنّتی، پاپ ایرانی، پاپ کلاسیک ، مدرن، برای من محدودیّتی وجود ندارد، من ادعایی ندارم و عاشق موسیقی و خواندن هستم.
معمولا یک خواننده خوب باید بتواند از روضه امام حسین تا پاپ کلاسیک را بخواند بیشتر در زمینه پاپ ایرانی و سنّتی می خوانم که خیلی مشکل تر از پاپ کلاسیک است، چون شما باید تحریرهای زیبا به آن بدهید.
--»همکاری با اساتید«--
در این مسیر مسعود شانس همکاری با زنده یاد اندرانیک را پیدا کرد که با او بیشتر پاپ کلاسیک و مدرن را کار کرد و با لطف او آهنگ «ترانه پر» را خواندم که نقطه عطف دیگری در کارنامه هنریش بود.
آندرانیک یک آهنگساز و تنظیم کننده بی نظیر بود، یک مشوّق خوب و یک هدایت کننده حرفه ای بود و وقتی در آن زمان آهنگ اش در استودیو توسط مسعود خوانده می شد و او از اتاق دیگری هدایت می کرد، دچار احساسات شده بدرون اتاق آمده و مسعود را بغل می کند و می بوسد و کلّی تشویقش می کند و می گوید در طی این سی و اندی سال فعّالیّت در خارج، کمتر کسی تا این حد آهنگ هایش را کامل و دلنشین اجراء کرده و در آن روز پیتر باتبیان هم حضور داشت.
--»خوانند های مورد علاقه اش«--
صدای روی اوربینسون، فرانک سیناترا، دین مارتین، گروه بیتلز، بالاخره آندرو بوچلی را دوست دارد و خودش به زبان های مختلف می خواند.
از خوانندگان ایرانی صدای بنان (سنّتی)، پاپ سنّتی گلپایگانی و ایرج، مرضیه، دلکش و عاشق صدای فرهاد در موسیقی «پاپ کلاسیک» است.
--»هم اینک«--
هم اکنون وی در شرق کشور آمریکا و در ایالت ویرجینیای واشنگتن دی دس زندگی می کند.
--»توجّه«--
این آرشیو به همّت عوامل سایت موزیکستان و با زحمات بی بدیل مدیریت سایت تهیّه و برای دانلود خدمت شما عزیزان عرضه گردیده از کپی برداری بدون ذکر منبع جداً خودداری فرمایید.
دیدگاه ارسال شده است
نمایش / مخفی کردن دیدگاه ها